זמן הטבילה בערב רגל ובערב חג

לכבוד הרבנים שליט"א
במשנ"ב עיו"כ הביא שאפשר לטבול משעה לפני חצות, ואילו לגבי רגלים כתב לטבול מחצות, מה ההבדל? ומה הדין בער"ה.
ב. היכן מצאנו כזה שיעור זמן של שעה לפני חצות.

תשובה:

שלום רב

הנושא של טבילה שעה לפני חצות שייך בכל שבת וחג, ומקורו בשער הכוונות בדרוש ערב שבת, שם מובא שלעיתים נהג האריז"ל לטבול שעה לפני חצות כשהיה בכך צורך, שמאז מתחיל זמן הטבילה [אף שספציפית לגבי שבת סבר שעדיף לכתחילה יותר סמוך לשבת, שאז מתגלית הארת השבת יותר, ראה של"ה אות צ' וס' דרכי חיים ושלום אות שנה. כנראה שבערב יום הכיפורים מחמת טרדות היום והסעודה וריבוי הטובלים הורו כך ביתר תוקף.

למיטב זכרוני, הטבילה בערב שבת לפני חצות מתאימה יותר למי שכבר אמר שנים מקרא ואחד תרגום.