חליטת בשר אחרי המליחה

שלום רב.
הבנתי שכאשר רוצים לבשל עוף. צריך להכנחס אותו למים חמים הבנתי שקוראים לזה חליטה האם חובה לקחת עוף מהסופר ולהכניסו למים חמים או אפשרי במים קרים גם.

אם אני גר אצל בעלת בית. האם אני מברך ברכת האורח ואם כן צריך לשנות את הנוסח מנוסח זכר לנקבה?

תשובה:

שלום רב

המנהג הזה הוא רק לבני תימן, שלא סמכו על מליחה בלא חליטה אחר כך, חליטה היא רק ברותחין, מים קרים לא פועלים כלום.

תשנה את הנוסח ללשון נקבה, כמובן יש להזהר מאוד מאיסור יחוד.

מקורות:

על דיני חליטת הבשר והנ”ל, ראה קשו”ע של הרב רצאבי סי’ קלב.