מיקום נכון של מזוזה

שלום וברכה כבוד הרב
מה המיקום הנכון של המזוזה
מהו החלק התחתון של השליש העליון.
מדדתי את המשקוף, יצא לי 202.5, חילקתי ל-3
יצא לי 67.5, סימנתי בקו איפה זה 67.5, האם המזוזה צריכה להגיע עד הקו?
אי אפשר לשים אותה יותר למעלה? אם כן, עד כמה למעלה?

תודה רבה כבוד הרב, שבת שלום

תשובה:

שלום רב

כדאי טיפה יותר למעלה אולי טעית במדידה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    בית המזוזה היה במקום גבוה יותר ואולי לא רציתי לגרום לאי נעימות ביני לבין ההורים שלי למרות שאולי הגזמתי ולא תהיה אי נעימות.
    אז פשוט החזרתי את המזוזה לאותו מקום שהיתה פחות או יותר.
    אך המקום של הבית מזוזה הוא יותר מטפח מתחת למשקוף [שמעל הראש] הדלת (אני מקווה שתיארתי את זה נכון, ואכן החלק שלמעלה ולא בדפנות שבהם שמים את המזוזות, גם נקרא משקוף).
    האם זה בסדר או שכדאי להוריד את זה נמוך יותר ובעצם לעשות כמו ששאלתי לראשונה וכבוד הרב אמר לי קצת יותר למעלה למקרה שטעיתי בחישוב?

    תודה רבה כבוד הרב