הנאה ממעשה שבת של גוי

שלום לכבוד הרב
מעשה שאירע ששמו מיחם חשמלי של מים חמים בערב שבת בצורה קצת מסוכנת (קצת יותר מקצת) והשאלה היא האם מותר לומר לגוי להעביר את המיחם, השאלה היא בעיקר האם יהיה מותר לגוי לחבר את המיחם לחשמל במקום השני, יש לציין שהמים היו רותחים ומבושלים
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ודאי אסור לומר לגוי לחבר את המיחם, כיון שזו פעולה האסורה בשבת, ויש כאן איסור של אמירה לעכו"ם. השאלה שצריכה להשאל היא האם מותר לרמוז לו שלא בדרך ציווי שכך יעשה [כגון שאומרים לו, זה מסוכן שזה מחובר כאן, והוא מבין מעצמו ומחבר במקום אחר], שכן מצד אמירה לגוי אין בעיה, ומצד איסור הנאה ממעשה שבת של גוי, כיון שהמים כבר רותחים אין כאן אלא שמירת מצב קיים ולא הנאה מחודשת. למעשה החמיר בזה הרמ"א לענין איסור חזרה [אף כאן מלבד חיבור החשמל יש גם איסור חזרה] ראה סי' רנג סעי' א.