בר מצרא באופן שהאישה שותפה עם אחרים

איך נהוג לפסוק בדין בר מצרא כשהאשה היא המוכרת?
ומה הדין כאשר האשה שותפה באחוזים וכל השותפים רוצים למכור את הנכס?

תשובה:

שלום רב,

א. כשאשה מוכרת פסק הרמ"א (קעה מז) דאין בו דין בר מצרא והטעם כדי שיקפצו בני אדם לקנות את שלה. ולפי זה כתב הראנ"ח צה שאם שנים ביחד הגיעו לקנות ואחד מהם בר מצרא יש קדימה לבר מצרא עוד כתב שם שבאשה נשואה המוכרת שצריכה הסכמת הבעל כדי למכור יש דין בר מצרא  שכיון שצריך הסכמת הבעל כדי למכור אז הוא נקרא המוכר.

ב. מאחר שהוא קנה את חלקה של האשה נעשה שותף ביחד אתם ולכן אי אפשר למנוע ממנו אחר כך לקנות את שאר הנכס כי הוא שותף