דינא דבר מצרא במקומות קבורה

שאלה:

המשפחה שלי עבדה כמה שנים על קבורה במקום שהבית קברות הוכרז כסגור . לאחר מכן פתחו בשבילנו וסבא קנה וכל הילדים שלו קנו .
עכשיו בא אחד המחותנים שגם קנה שם וקנה לאבא שלו ואני שאני בן של אחד הבנים רציתי לקנות ואז סגרו את הבית קברות האם יש לי טענה של בר מצרא פה.? הרי הבן שלו קנה שם מקום ואז הוא קנה דרכו . כביכול עם הוא לא היה נשוי הוא לא היה יכול לקנות אלא רק דרך אישתו שהיא הקירבה הראשונה כי היה צריך להציג זכאות

תשובה:

שלום וברכה,

דינא דבר מצרא שייך כאשר רוצה לספח שדה של השכן לשדה שלו, אבל בן שרוצה לקנות שדה ליד שדה של אביו לא שייך דינא דבר מצרא. ולכן בבית קברות לא שייך את הדין של בר מצרא.

בהצלחה.