ברכות השחר בלילה / ציור של צלב על החולצה

האם אשכנזי יכול לומר ברכות השחר בחצות לילה? שאלה שנייה מה הדין אם יש לי חולצה שיש עלייה סמל של קבוצת כדורגל ובסמל מצויר צלב? חשוב לציין שהכוונה של מציירי הסמל הייתה לצלב ממש

תשובה:

שלום רב,

  1. בכרות השחר מברכים רק בשעות היום. אולם ראה במשנה ברורה (סי' נב סק"י) שהביא בשם כמה פוסקים שאם שכח לברך במשך היום, הוא יכול לברך בלילה עד חצות אם עדיין לא הלך לישון. אבל לאחר מכן לא ניתן לברך.
  2. אין איסור ללכת עם בגד כזה, למרות שיש עליו סמל או ציור של  צלב, משום שזה לא נעשה לשם עבודה זרה, אלא לכל היותר לשם נוי. ראה עוד כאן בנושא.ובשו"ת יחווה דעת ח"ג סי' סה.