אינטרנט שאינו מסונן כהלכה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם אני מחפש דבר מסויים באנטרנט,לדוגמא אני חיפשתי דבר מסויים באנטרנט לדגומא אתר של שירים ומסתבר שיש אתרים מסויימים של שירים שיש להם פרסומות לא צנועות,האם בכך שאני נכנסתי לאתר הזה זה נחשב עבירה בידי?
או שנגיד אני נכנס לסרטון ביוטיוב ויש מספר הצעות וזה מציע כמה סרטונים עם תוכן לא משהוא ואני לא נכנס לזה אלא מעביר האם זה תופס כעבירה?
כי נגיד יש מצבים שאני מחפש שירים באנטרנט ואני בתהליך מקבל כל מיני תמונות לא רצויות באנטרנט של כל מיני פרסומות אז האם זה תופס כעבירה כי אני משתדל לא להכנס ליוטיוב בזמן ורציתי לדעת אם יש בזה עבירה

תשובה:

שלום רב

אסור לגלוש באינטרנט שאינו מסונן כהלכה, גם אם אתה נכנס רק לאתרים צנועים.

מקורות:

מקור פשוט לכך שמעתי מהג"ר משה צדקה שליט"א ראש ישיבת פורת יוסף, מדברי הגמרא בבבא בתרא דף נז עמוד ב:

"ועוצם עיניו מראות ברע א"ר חייא בר אבא זה שאין מסתכל בנשים בשעה שעומדות על הכביסה היכי דמי אי דאיכא דרכא אחריתא רשע הוא אי דליכא דרכא אחריתא אנוס הוא לעולם דליכא דרכא אחריתא ואפ"ה מיבעי ליה למינס נפשיה".

כלומר גם זה שעוצם עיניו ואינו מסתכל באותן נשים נחשב רשע, מפני שלא היה לו ללכת שם ולהכניס עצמו לנסיון, אף שלמעשה עמד בנסיון! וכך גם באינטרנט שאינו מסונן כהלכה.

ברכה והצלחה וחודש טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בסדר תודה כבוד הרב
    כבוד הרב יכול להציע איזה מסננים יש?
    וכבוד הרב בנוגע לשאלה כעת אם עכשיו אין לי אנטרנט מסונן אסור לי להכנס לאתרים אפילו שיש להם תוכן בסדר כמו הידברות?

  2. יש או אתרוג מבית רימון, האתרוג הוא הגירסה החרדית, או נתיב. נתיב בעצם חוסמים הכל למעט סך מסויים של אתרים, אתרוג פועלים בשיטת הסינון הרגילה, ויתכן שזה יהיה לך הכי נוח. אין להשתמש באינטנט שאינו מסונן, גם לא לצורך שיעורי תורה. בהצלחה רבה.