בסד
שלום רב
מה עושים במקרה שיש חשש שהרגליים לא בריאות. כלומר יש ורידים בולטים וכדומה ? האם מותר ללכת לרופא זכר כשאין נשים באיזור ?
האם מותר לאפשר לרופא לראות את הרגליים ללא שום כיסוי ואף לגעת בהם ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

אם אין רופאה, או שהרופא מומחה יותר ויש צורך במומחיותו, אין בכך איסור, כיון שהוא טרוד בעבודתו ולא אמור לבוא לידי הרהור עבירה. כמו כן נגיעה אסורה רק כשמטרתה חיבה, ולא נגיעה של רופא בעת הצורך. אולם יש להזהר מאיסור יחוד, כלומר אם מדובר בקופת חולים אין בעיה, כיון שהדלת אינה נעולה ואנשים עלולים לפתוח את הדלת, אבל בקליניקה פרטית, אם אין משיהו שאמור להכנס זו בעיה.

רפואה שלמה.

מקורות:

ש”ך יו”ד סו”ס קצ”ה וראה בבנין ציון חלק א’ סי’ ע”ה שכתב להתיר בזה מפני שהרופא בעבידתיה טריד, אך עי’ עוד בשו”ת באר משה חלק ג’ סי’ קנ”ב אות ט”ו שכתב שמותר רק במקום חולי ממש וכשאין אפשרות למצוא רופאה מומחית לדבר זה. וכן ראה בספר טהרת הבית חלק ב’ עמוד רכב בהערה.