טבילת מחבת חשמלי / פתיחת דלת לאשה נשואה

שלום וברכה כבוד הרב

קניתי מחבת חשמלי, כי אני רוצה להיות רגוע יותר שאני אוכל כשר לחלוטין.
אנסה להכשיר את המטבח שלנו עוד יותר בלי נדר בנועם, רק עד אז… גם אם זה יקח יום יומיים, כרגע אני צריך לאכול וזה לא היה כזה יקר ב"ה.
המחבת תוכנן באופן שניתן לנתק את הכבל החשמלי, אך כמובן שעדיין יש בחלק של המחבת שקע חשמלי.

האם אני צריך לטבול? או לפרק אותו? או שניתן גם בלי?

2. פתחתי דלת לאשה שיצאה מהחנות אחרי, אולי נשואה – האם זה אסור? כבר במילא פתחתי לעצמי אז החזקתי לה, בכל מקרה מיהרתי בזה כך שלא נוצר מצב שאני הולך מאחוריה שבשביל מה זה טוב לקחת סיכון של שמירת עיניים ממכשול.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

  1. אם אתה חושש לטבול את המחבת, תקלקל שם משהו משמעותי שצריך מיומנות קצת לחבר חזרה. באופן עקרוני אם תייבש בשמש  יומיים שלושה אין חשש.
  2. ודאי מותר לפתוח את הדלת ולנהוג בנימוס, רק אל תתבונן בה.

בהצלחה רבה ויום נעים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב
    כתוב על המחבת שהוא מחבת חשמלי קרמי
    יכול להיות שלא צריך להטביל אותו בכלל?

    תודה רבה כבוד הרב, המשך יום נעים

  2. כלי חרסינה ממש לא חייבים טבילה, אבל חרסינה מצופה זכוכית מטבילים ללא ברכה. אני מניח שיש גם חלקי מתכת ומדובר רק בציפוי כל שהוא.