מזוזה בדירה שמושכרת לגויים

שלום רב. אני משכיר דירה לגויים (נוצרים). בדירה קבעתי מזוזה בפתח הראשי וכשהגעתי לאחר מספר ימים גיליתי את המזוזה שבורה על הרצפה. אני מניח שבזמן העברת הרהיטים היא נפלה והדיירים (שהם חדשים בארץ) לא הבינו את קדושתה. הם כמובן אמרו שלא הם הורידו ושברו ואין להם בעיה שאשים חדשה. שאלתי: האם לקבוע מזוזה חדשה או שהבית פטור? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מזוזה היא חובת הדר, ולא חובת הבעלים, ולכן בית שגרים שם גויים פטור ממזוזה, ואדרבה יש להמנע מלהשאיר שם מזוזה כיון שחוששים שתבוא לידי בזיון, כפי שאכן אירע….

ראה כאן על נתינת מזוזה לגוי.