ציור מנדלות – עבודה זרה

שלום כבוד הרב,
ציור מנדלות הוא תחביב שלי שנים רבות, ואני נהנה ממנו מאוד.
לאחרונה שמעתי שמקור המנדלה הוא בעבודה זרה של הודו. האם מותר לצייר מנדלה אם אין לי כל כוונה לאותה ע"ז?

תשובה:

שלום רב

המנדלות אינן עבודה זרה ממש, לא עובדים לציורים האלו, אלא שהם באים להביע רעיון שמבוסס על אמונת אותן דתות הודיות, לכן אני לא חושב שיש כאן איסור לצייר אותן, אבל כדי לא לתת קיום לתפיסה ההודית ודאי יש להמנע מהציור הזה. אם אפשר לקחת את הרעיון הכללי של העיגול והתחומים השונים ולצייר שם ציורים אחרים ממה שמקובל אצל ההודים, נראה שאין בכך בעיה. אני חושב שיש תפיסה טיפולית מסויימת שכך נוהגים בה.