מותר להצטלם עם צלב?

שלום יש לי שאלה אפשר לשים שרשרת של צלב רק לתמונה או רק לתחפושת??

תשובה:

צלב הנעשה לנוי ולא לשם עבודה זרה אין איסור מעיקר הדין לענוד אותו או להחזיק בבית, אולם כאשר הוא בא לסמל את העבודה זרה ולהזכיר אותה [למשל שרוצים להתחפש לכומר] יתכן שיש בזה איסור של שם אלוהים אחרים לא ישמע על פיך. ובכלל, לא חסר תחפושות יפות, למה צריך ללבוש דבר נוראי כזה שעל שמו נהרגו ונטבחו רבבות אלפי ישראל, וכל כולו מהווה כפירה בה' יתברך?!

גדולי הדורות מאסו עד מאוד בצלב ואף לא היו מכנים אותו בשמו, אלא היו אומרים "צלם". ידוע שמרן הקהילות יעקב היה נרתע אפילו מחוט חשמל שבאופן מקרי היה מונח בצורת צלב…

מקורות:

ראה כאן.