קנייה על דעת להחזיר כעבור יום או יומים

שלום לכבוד הרב שליט"א,
אם קניתי מוצר כל שהוא רק למטרת להשתמש בו ואחר כך להחזיר אותו ולקבל את כספי. האם אני יכול לעשות דבר שכזה.

תשובה:

שלום רב

קיים בהלכה המושג של מתנה או קנין על מנת להחזיר, אולם אם מדובר בחנות שלא מוכנה למכור באופן כזה אלא שאתה מצל את חוק המכר המאפשר לך להחזיר, נראה לי שיש כאן הונאה של ממש, שכן המוכר מוכן למכור לך רק באופן שאתה מתכוין לקנות ברצינות ורק אחר כך התחרטת, אבל על דעת שמראש כך היתה כוונתך הוא לא היה מוכר לך, לכן נראה לי שאסור לעשות זאת.

בהצלחה