צלב המצוייר על משחק או בגד

בעניין הצלמים למיניהם כדוגמת הצלב שיש במשחק השח או כל מיני מקומות שונים האם יש חובה לשבור את זה
הרי יש את הש"ך שאין זה עבודה זרה גם אם זה הסמל מכיוון שזה רק להזכיר להם וכד' וכן אולי יש לומר שזה לנוי?

תשובה:

שלום רב

כיון שזה לא נעשה לעבודה זרה אלא לנוי או סתם דוגמה, אין חיוב לשבור את זה, אלא שהנפש היפה סולדת מכאלו איורים. ידוע שמרן בעל הקהילות יעקב היה מרגיש בכל דבר הדומה לצלב ומבקש להסירו מידית [אפילו בחוטי החשמל שהיו פרוסים ברחוב אם היה מזהה צורה מקרית של צלב היה מבקש לשנות…].

מקורות:

ראה שו”ת יחוה דעת ח”ג סי’ סה.