האם בעל יכול לחייב אשתו לקחת מניעה

יש לי 2 ילדים בן ובת בתי היא בת שנה וחודש והבן הוא בן חודש אני רוצה שאשתי תיקח מניעה כי מאוד קשה לי ההריון גם מצב רוח וגם הבחילות וההקאות וכו
הבעיה שלי הוא שאשתי לא רוצה לקחת מניעה כי אמרו לה שאסור לקחת השאלה האם אני יכול לחייב אותה

תשובה:

שלום רב,

דיונים מסוג אלו בדרך כלל צריכים החלטה משותפת, ולא כפיה של צד אחד על הצד השני.

מצד הדין מאחר שקיימת כבר מצוות פריה ורביה, ניתן לקחת מניעה עד שהילד יהיה כבן שנתיים. אבל קשה לקבוע למי יש את הזכות לקבוע האם לעשות מניעה במצב כזה או אלא, האם לבעל או לאישה. לשניהם זכויות שוות, שניהם אמורים לקיים את ההידור במצוות "לערב אל תנח". ושניהם ביחד אומרים לגדל את הילדים המשותפים בעזרת ה' עד לפרק הנישואין. לכן החלטות כאלה כאמור, יש לקיים בהרמוניה. אולם אם הנושא המפריע לאישה הוא החלק ההלכתי. כאמור, יש היתר עד גבול מסויים.

דרך אגב, הרמ"א באבה"ע סי' א' הביא מתשובת תרומת הדשן, לגבי נושא אחר. אולם מדבריו עולה בבירור שאם נישואין שניים באופן שיש חשש לקטטות ומריבות. עדיף לותר על מצוות "לשבת" (המצווה להביא ילדים נוספים לאחר שקיים פו"ר), כדי שלא יהיו קטטות.

רוב נחת מהילדים!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כנראה הרב לא הבין את שאלתי !
    שאלתי היא על אשה שמניקה האם יש אפשרות של בדיקות ביוץ בזמן הנקה לאורך כל ההנקה וכשרואים שמתקרב הביוץ לא יקימו יחסים האם זה יכול להיות פתרון לא להיכנס שוב להריון