אמירת פסוקים כסגולה או תחנונים לפני ברכות התורה

שלום רב לרבנים,
במשנה-ברורה סימן ד, מופיעים בבאר היטב סעיף קטן ו כמה פסוקים שאם אומרם במהלך רחיצת איברי הראש (עיניים, לחיים, שפתיים וכו'), בזה ימצא חן בעיני כל רואיו.
א- אשמח לדעת מה המקור לדבריו. ב- האם מותר לעשות זאת לפני ברכת התורה?

תשובה:

שלום רב

מקור דבריו בס' קיצור של"ה כמובא בליקוטי מהרי"ח ח"א דף ז', . מפשטות הברים נראה שהתיר לומר זאת קודם ברכות התורה, שהרי כך הוא סדר האמירה לדעתו בשעת נטילת ידים ג' פעמים בבוקר, וכנראה סבר שאין לזה דין של לימוד תורה אלא זהו חלק מסדר היום, ואפשר נדון זה תלוי במחלוקתם של הפוסקים לגבי כל הפסוקים הנאמרים באופן של תפילה אם הם מחוייבים בברכות התורה, כמובא בשו"ע בסי' מו סעי' ט, וראה שם שהשו"ע כתב לחוש לדעת האוסרים והרמ"א כתב שהמנהג כדעת המקילים.