כמות הקמח בהפרשת חלה

שלום רב.
ברצוני לשאול מאיזה כמות של כוסות קמח ניתן להפריש חלה, ואיך מפרישים חלה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

שיעור הפרשת חלה לפי כוסות קמח זה בערך 9 כוסות, אלא שבשיעור כזה עדיין לא מברכים מחמת הספק. השיעור לברכה הוא 1.600 ק"ג ולדעת החזון איש 2.250 ק"ג.

אחר שעשית עיסה, כשהכל עדיין בעיסה אחת, לוקחים כזית מן העיסה. ואומרים הרי זו חלה. ואם יש שיעור של ברכה, מברכים וצוונו להפריש חלה מן העיסה. (לדעת האשכנזים), ולהפריש חלה תרומה (לדעת הספרדים). יתר פרטי והלכות חלה, תוכלי לעיין במאגר השו"ת / יורה דעה / חלה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודע מדוע אתה סבור כך, זה השיעור המובא בשיעורין של תורה, נכון שיתכנו הבדלים לפי אופי הניפוי וההידוק ראה משפטי ארץ תחילת פרק ב', אבל בגדול זה השיעור לברכה.