הבעל אינו רוצה עכשיו היריון נוסף

שלום וברכה,
משפחה עם ששה (בלע"ר) ילדים.(בנים ובנות, הקטן בן שנתיים וחצי)
האם מותר לאישה להמשיך להשתמש באמצעי מניעה, כגון התקן תוך רחמי , כאשר היא מצדה מוכנה להריון נוסף,אך בעלה שנמצא כעת במצב נפשי מתוח בעקבות קשיי הסתדרותם בחיים טוען שזה למעלה מכוחותיו הנפשיים.

תשובה:

שלום רב,

צריך להבין שודאי שיש מצווה "לערב אל תנח" אבל זו אינו חובה כמו מצוות פריה ורביה, אלא חובת "דרך ארץ" כלשון הרמב"ן. לכן כשיש סיבה והרגשה שהולדת ילדים נוספים תקשה נפשית על חיי הבית, בין אם זה קשיים נפשיים של האישה ובין אם של הבעל, מתירים למנוע היריון עד לתקופה טובה יותר. וראה גם בספר ערוך השולחן, אה"ע א, ח.

בהצלחה ורוב נחת