מניעת היריון לאחר קיום מצוות פריה ורביה

שלום ברצוני לברר, האם יש בעיה לעשות מניעה, אחר שכבר קיימו פו"ר, ויש להם כבר בן ובת, או שאסור וצריך להיות לכל אדם ילדים כפי שיצא.

תשובה:

שלום רב,

זו שאלה כללית מדי. בודאי שיש מצווה "לערב אל תנח ידיך" כפי שמבואר בשו"ע אבה"ע סי' א'. שיש מצווה גם לאחר קיום מצוות פריה ורביה. אולם מצווה זו קלה יותר, ולכן כשיש סיבה של קושי וכד' מקילים יותר. אבל כמובן שתשובה זו היא רק באופן כללי.