ביטל עסקה וקיבל את המוצר בטעות

קניתי אוזניות בשווי 600 שקל מגוי מחו"ל דרך אתר קניות. ישר התחרטתי וביקשתי לבטל והמוכר הסכים וביטל והחזיר את הכסף, ושינה את כתובת המשלוח לאדם אחר.
לבסוף האוזניות נשלחו אליי בטעות.
האם אני צריך לשלם לו עליהם?

תשובה:

שלום רב,

מדובר באבידה של גוי. על פי ההלכה אין חובה להחזיר ולא לשלם, אלא אם כן מתכוונים לקידוש שם שמים. אבל במקרה זה שהגוי אינו מכיר אותך, לא נראה שיש מצווה מצד קידוש השם.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רסו סעיף א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המוכר אינו יודע שאתם גם יהודים ומדובר במוצר שאינו יקר ערך, הנך יכול לקחת את המוצר לעצמך. וכדין המוצא אבידה במקום שרובו גויים, שאף אם ידוע שהוא של יהודי, יכול לקחת לעצמו, כיון שהמאבד התייאש בחושבו שכנראה שגוי ימצא את האבידה ולא יחזירו.
    אם מדובר במוצר יקר ערך, יכול להיות מצווה להחזיר לפנים משורת הדין. עיין שו"ע חו"מ סי' רנט סעיף ה.