לא הדליקה נרות כמנין בני הבית אם צריכה להוסיף נר בשבת הבאה

אני מדליקה נרות שבת כמספר הילדים שלי. לצערי באחת השבתות טעיתי בזמני כניסת שבת ולא הספקתי להדליק נרות, ולכן מאותה השבת אני מדליקה נר אחד נוסף. לצערי השבוע התעכבתי בהדלקת הנרות ולא הדלקתי את שלשת הנרות האחרים כי היה מאוחר. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב

כיון שהדלקת נרות, אף שמיעטת במספרן, לא צריך להוסיף עוד נר בשבתות הבאות ודי במה שהורגלת עד עתה [כולל הנר הנוסף מחמת השיכחה הראשונה].

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' רסג ד"ה ששכחה שהפרי מגדים מחמיר בזה ואין הלכה כדבריו כיון שמן הדין די בנר אחד.