על אלו חטאים מקבלים צרעת?

שלום לכבוד הרב,
באיזו סוג חטאים אדם שחטא לפני הקב"ה היה מקבל צרעת. אני שמעתי מאיפה שהוא שהיה 3 חטאים שהעושה אחד מהם היה מקבל צרעת. האחד שכולם יודעים זה לשון הרע. תוכל לאומר לי בבבקשה את השאר החטאים שגורמים לצרעת.
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב,

ראה בגמרא בערכית (טז,א): "א"ר שמואל בר נחמני א"ר יוחנן על שבעה דברים נגעים באין: על לשון הרע, ועל שפיכות דמים, ועל שבועת שוא, ועל גילוי עריות, ועל גסות הרוח, ועל הגזל, ועל צרות העין".

"על לשון הרע, דכתיב: מלשני בסתר רעהו אותו אצמית. על שפיכות דמים, דכתיב: ואל יכרת מבית יואב זב ומצורע וגו'. ועל שבועת שוא, דכתיב: ויאמר נעמן הואל קח ככרים, וכתי': וצרעת נעמן תדבק בך וגו'. ועל גילוי עריות, דכתיב: וינגע ה' את פרעה נגעים וגו'. ועל גסות הרוח, דכתיב: ובחזקתו גבה לבו עד להשחית וימעול בה' אלהיו, והצרעת זרחה במצחו. ועל הגזל, דכתיב: וצוה הכהן ופנו את הבית, תנא: הוא כונס ממון שאינו שלו, יבא הכהן ויפזר ממונו. ועל צרות העין, דכתיב: ובא אשר לו הבית".

שבת שלום