האם אפשר לעשות התרת נדרים על איסור קיטניות בפסח?

שלום
בעלי אשכנזי שאינו אוכל קיטניות בפסח , אני ממוצא תימני ונוהגת לפי בעלי. בנותינו נישאו לספרדים שאוכלים קיטניות בפסח ולכן איננו יכולים להתארח בליל הסדר אצל בנותינו וגם לא אצל המשפחה שלי. אני לוחצת על בעלי שיעשה התרת נדרים כדי שנוכל לחגוג ביחד עם כולם. אשמח לקבל תשובה האם זה אפשרי.

תשובה:

שלום רב.

התרת נדרים לא מועילה בענין זה, כיון שיש חובה לנהוג במנהגי האבות, והמבטל ממנהגם עובר ב"אל תיטוש תורת אימך".

עם קצת רצון טוב ואירגון תוכלו להגיע לפשרה בענין. שכן באיסור קטניות, אם התבשלו בכלים קטניות וכבר עברו 24 שעות מזמן הבישול האחרון, מותר לבשל בהם מאכל לאנשים שאינם אוכלים קטניות [בדיעבד גם אם בישלו בהם קטניות בתוך 24 השעות האחרונות המאכל אינו נאסר], ולכן, תוכלו לבקש מהילדים להשתמש לפחות לגבי המאכלים העיקריים בסירים כאלו וכך תוכלו לאכול אצלם בלי לאכול את האורז… כמו כן, תשקיעו מעט מאמץ ותיקנו להם שמן אגוזים שהוא איכותי ביותר, ויוכלו להשתמש בו במאכלים שגם אתם נהנים מהם.

בהצלחה רבה וחג שמח