מה אעשה שלפעמים אני מפסיד את אמירת קדיש יתום?

אני מסיים את השבעה על מות אמי ז"ל .אני חושש שלא אעמוד במשימה להגיד קדיש יתום 3 פעעמים ביוםבגלל טיפול בילד נכה הנופל עלי בעיקר.
דוגמא הסעה מאחרת ואני מפספס את המינין
דוגמא בדרך לתפילת מינחה הילד מעכב אותי בגלל צורך דחוף כגון שרותים…..
מה עלי לעשות ?

תשובה:

שלום רב.

החיוב הוא להשתדל ככל האפשר, מעבר לכך אתה לא נדרש. אולם, נראה לי שעם אירגון נכון תוכל להסתדר עם הענין הזה. יש לזכור שההורים עשו בשבילנו הכל, לא נראה שהשאירו אותנו פעם ללא אוכל ומקום לינה מחמת שהיו עסוקים בענין כזה או אחר, כדאי שנתאמץ עבורם לפחות כפי שהתאמצו הם עבורנו.

בהצלחה רבה.