הוזמנה להעיד בבית משפט והתובעת טוענת שהפסידה בגללה

לאחרונה נקראתי להעיד במשפט שבו הבוס שלי לשעבר פיטר את אחת העובדות שהיתה בהריון, היא טענה שפיטר אותה בגלל ההריון ולכן תבעה אותו למשפט. סופו של המשפט שהיא לא זכתה ונאלצה לשלם הוצאות משפט. היא טוענת שבגלל שלא אמרתי עד כמה היתה עובדת טובה היא הפסידה, ושנשאלתי על ידי העו"ד שלה במשפט מה לדעתי היה טיב העבודה שלה, עניתי שבגדול היתה טובה אבל זה לא דבר שאני אמורה להחליט בו אלא הבוס. ניסיתי להיות הכי נטרלית שיכולתי לשני הצדדים.
לסיכומו של דבר רציתי לדעת אם אולי יש בזה בעיה של גזל או משהו כזה, למרות שזה לא דין תורה וזה משהו שבית משפט קבע ולמרות שלא רק על זה ניתן הפס"ד.
אשמח לתשובה ותודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

נהגת בצורה הטובה ביותר. את צריכה לשמוח שהעובדת לא זכתה במשפט, משום שאם היא הייתה זוכה במשפט הייתה לך בעיה שגרמת נזק לבוס.

על פי ההלכה אסור לעד אחד (וכל שכן לאישה) להעיד בבית משפט לטובת התובע, גם אם מעיד אמת, משום שעל פי דין תורה עד אחד אינו נאמן רק שני עדים. במקום שיש בעיה של חילול השם או שבית משפט מחייב לבוא ולהעיד, מותר להעיד, אבל יש להשתמט ככל שניתן.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' כח סעיף ג