רשלנות רפואית בטיפולי פנים ללא רישיון

לפני חצי שנה עברתי טיפול רשלני מצד רופא פרטי בפנים… שהשחית {הוא שפך חומצה בפנים} לי את הפנים לאחר מכן הבנתי שהוא בכלל לא רופא עור…. ויש לי עוגמת נפש מאוד גדולה אני לא יכול לצאת מחוץ לבית אלא רק לטיפולים… השאלה שלי:
א. האם הרופא חייב לתת לי פיצוים על עוגמת הנפש הגדולה שיש לי ואם כן איך מודדים את זה?
ב. האם הוא חייב לשלם על הטיפולים לפנים שיקטינו את הזנק למרות שהם עולים הרבה מאוד !!
ג. במידה והרופא לא רוצה לשלם עוגמת נפש פיצויים ותיקון לפנים. האם אפשר ללכת לתביעה בבית משפט. שלפי בירור דבר כזה יגיע לסכום התחלתי של חצי מיליון שקלים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

א. על פי הלכה חייבים לשלם על מקרה כזה רק אם הייתה כוונה להזיק, ולא כאשר מדובר ברשלנות. גם בכוונה להזיק אין בית הדין מחייב לשלם, אלא אם תפס התובע אין מוציאים מידו.
ב. על פרט זה הוא חייב לשלם.
ג. יש לתבוע אותו לבית דין, ואם אינו מופיע תקבל היתר לפנות לבית משפט. סירוב לשלם על פי בקשת התובע אינו מתיר לפנות לבית משפט.

מקורות:

א. בושת אין חייבים אלא אם יש כוונה להזיק, עיין שו"ע חו"מ סי' תכא סעיף א. ואין גובים בזמן הזה, עיין שם סי' א סעיף ב.
ב. לדעת השו"ע שם גובים ריפוי בזמן הזה, ומשמע שאף הרמ"א מודה במקום שאין מנדין. יכול גם להיות שרשלנות רפואית שכיחא (ואינו דומה לחבלות על ידי מכות) ודנים בו בזמן הזה לכל הדעות, וכן משמע בשו"ע יו"ד סי' שלו סעיף א ועיין שם בערוך השולחן סעיף ב.
ג. עיין שו"ע חו"מ סי' כו.