בניית סוכה בקומה גבוהה

אני גר בקומה 11 רציתי לדעת אם אני צריך לחזק את הדפנות והסכך, לפי הרוח המצויה בקומה 11, או מספיק לפי הרוח בקומת קרקע. שהרי הלכה כרבי עקיבא שהעושה סוכה בספינה שבים, מספיק שתעמוד ברוח מצויה ביבשה, ולפי זה היה מספיק בקומה 11 כמו ברוח מצויה של קומת הקרקע.

תשובה:

שלום רב.

העושה סוכתו בקומה גבוהה, נראה שיש להחמיר שיעשה אותה חזקה באופן שתעמוד ברוח המצויה באותו מקום, ולא די בכך שהיא ראויה לעמוד ברוח המצויה למטה בקרקע.

מקורות:

ראה שו"ת יביע אומר (ח"ד או"ח סי' נב), שהסיבה לכך שקבעו חז"ל שדי בכך שהסוכה ראויה לעמוד ברוח מצויה שביבשה ואין צריך שתעמוד ברוח המצויה שבים, הוא משום שעיקר מקום דירת בני אדם הוא ביבשה ולא בים. ולפי זה, הואיל ורגילות היא לדור במקומות גבוהים ובמקומות הפרוצים לרוח, יש להעמיד את הסוכה באופן הראוי לעמוד כל שבעת הימים באותו מקום.