סיר שבישלו בו בשר ודגים יחד

אישתי בישלה דגים ובטעות שמה חתיכת עוף מהמקפיא שנראה היה לה כמו דג .-מה דין הקדירה ?

בברכה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם בישלו בטעות בשר ודגים יחד יש להגעיל את הכלי.

מקורות:

פתחי תשובה סי' קט"ז סק"ג ואף שהדברי מלכיאל חלק ב' סי' נ"ג התיר על ידי שהיית מעת לעת בלי הגעלה, אך כתב בשבט הלוי חלק ו' סי' קי"א שרגילים להורות לחייב הגעלה, ובמשמרת שלום מצדד להקל בכלי חרס שאי אפשר להגעילו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם חיממו בשר ודגים באותו סיר – האם מספיק להרתיח מים בסיר הזה שיהיו בכל הסיר עד למעלה או חייבים לטבול את כל הסיר במים רותחים?

  2. לכתחילה יש לטבול כולו במים מבעבעים בתוך סיר אחר, אם זה לא אפשרי מחמת גודלו ניתן למלאו עד שפתו וכשהמים מבעבעים להכניס משהו חם בפנים בעדינות שגם יגלוש ויוגעלו שפתיו.

  3. בודאי אסור לאכול את הבשר ואת הדגים, וזה נכון לכל העדות. במקרה שיש ביטול בשישים [וזה לא המקרה כאן] נהגו להקל, אף שיש שהחמירו שגם ביטול בשישים אין בדבר זה כיון שהוא חשש סכנה.