ברכה על מזון שנוסף לארוחה

שלום וברכה
רציתי לדעת מה הדין במקרה שבו ישבתי לאכול ובירכתי "המוציא" ולאחר כמה דקות במהלך הארוחה הגישו לי עוד לחם או כל דבר אחר שלא כיוונתי עליו בברכת "המוציא".
מה עלי לעשות? לברך שוב או שאין צורך?

תודה..

תשובה:

שלום רב.

אם מדובר בבעל הבית שאכל בביתו ובאמצע הסעודה הביאו לו כדורון פת ומאכלים אחרים מבית אחר ולא היתה דעתו על כך בשעת הברכה, וגם אין דרכו לקבל מאכלים מאחרים, צריך לברך עליהם ברכה ראשונה אפילו אם הם דברים הבאים מחמת הסעודה ורגיל לאוכלם עם פת. אך אם אוכל מאכלים אלו ביחד עם הפת אינו צריך לברך עליהם כיון שהם טפלים לפת. ואם היתה דעתו בתחילת הסעודה על כל מה שיביאו לו אין צריך לברך שוב.

אורח המיסב על שולחן בעל הבית אינו צריך לברך שוב על כל מה שיגישו לו בסעודה.

מקורות:

שולחן ערוך או"ח סי' קע"ז סעיף ה' ועי' ברמ"א שם ובערוך השולחן שם סעיף ט'.