משקל מצת מכונה

שלום כבוד הרב …

מה המשקל של מצה אחת שאנחנו קונים בסופרמרקט עבודת מכונה?

תשובה:

לצורך אכילת כזית מצה בליל הסדר,, אין מתחשבים במשקל המצה, אלא במשקל הסגולי שלה ['נפח'], בדרך כלל בין שליש מצה למחציתה נחשב לכזית מצה לכל הדיעות.

בסך הכל צריך לכתחילה לאכול לפחות 5 כזיתים: 2 בברכת 'המוציא' ו'מוציא מצה' 1 ב'כורך' ו-2 באפיקומן], בדיעבד או במקרה ומדובר בחולה וכד' שאין באפשרותו לאכול כמות כזו, די ב-3 כזיתים, 1 בברכת המצה, 1 בכורך, ו-1 באפיקומן, מי שהוא חולה או זקן שאין באפשרותו כלל לאכול כמעט, יאכל לכל הפחות כזית מצה, אך שאר בני אדם חייבים לאכול לפחות 3 כזיתים.