שכח ויכולו בקידוש בליל הסדר מתי יאמרנו

שאלה:

מי ששכח ויכולו בקידוש של ליל שבת פסח האם יאמרנה על כוס גאל ישראל או באמצע הסעודה?

תשובה:

יאמרנו על הכוס קודם ברכת גאל ישראל.

מקורות:

עי' משנ"ב סי' רעא ס"ק מה, שהביא מהרוקח שכתב בשם המדרש שתיקנו לומר ויכולו בפעם השלישית על הכוס דווקא, וכתבו הפוסקים (מט"מ הביאוהו המג"א ס"ק כא, וכל הפוסקים וכן הביא המשנ"ב שם), שאם לא אמר ויכולו יאמר בתוך הסעודה על כוס, הרי שצריך להקפיד לומר דווקא על הכוס, וכיון שנחלקו הראשונים אם בין כוס ראשונה לשניה מותר לשתות, ולכתחילה כתבו הפוסקים שלא לשתות בין כוס ראשונה לשניה, הרי שיש לומר את הויכולו דווקא קודם כוס שניה, ולא באמצע ההגדה.