תבע מעביד חילוני בבית הדין לעבודה על פיטורין שלא כחוק

מי שתבע פיצויים בבית הדין לעבודה על פיטורין שלא כחוק (מדובר במעביד חילוני) וקיבל כסף. האם צריך לברר על פי דין תורה אם הכסף באמת מגיע לו או שבעניני פיצויים ניתן לומר שהכל כמנהג המדינה לגמרי לפחות שלא להוציא ממנו ממון.

תשובה:

שלום רב,

אם הוא טען רק אמת, הוא לא צריך להחזיר כלום, חוץ מריבית.

מקורות:

גם אם אולי אצל החרדים יש נקודות מסויימות שלא נהוג בהן כפי החוק, אבל אם מתעסקים עם מעסיק חילוני ודאי שהכל לפי החוק. יוכל להיות שמבחינת דיני הראיות יהיה דין תורה שונה, אבל העובד הרי טוען שהוא אמר רק את האמת.
לגבי איסור ריבית במעביד שלא שילם לעובד בזמן, עיין בית יוסף יו"ד סי' קס סעיף כא שיש איסור ריבית וחולק שם על דעת רבינו אליעזר מטוך.