ביאור במשנה ברורה, קנה ציצית ולא שילם

שלום
במשנה ברורה סימן יא ס"ק כז כתוב אם לקח הציצית בהקפה והמוכר עייל ונפיק אזוזי וכו' ומפנה לעיין בחושן משפט סימן ק"צ, מדוע הפנה אותי לחושן משפט נא עזרתכם ושכרכם מן שמיא
תודה.

תשובה:

שלום רב,

המשנה ברורה מדבר באחד שקנה ציצית ולא שילם את התמורה, שאם המוכר ביקש ממנו פעמיים את התשלום והוא לא שילם לו באותו יום, המוכר יכול לבטל את המקח וממילא יוצא שהקונה לא קיים מצוות ציצית. המשנה ברורה מתכוון לכאורה שיעיינו בסעיף טז שם מבואר מה מוגדר כ'עייל ונפיק אזוזי' וכן בסעיף יז שם מבואר שבמטלטלין כל המקח בטל.