מעשר מהתייקרות דירת המגורים

מכרתי בית בו אני גר והרווחתי במכירה סכום מעבר למה שקניתי.
אני מחפש בשנה הקרובה לקנות בית אחר ב"ה, האם אני צריך לשלם מעשר מהרווח שהיה לי על הדירה? למרות שאני הולך לקנות בית אחר למגורים.
אין לי בית אחר מלבד הבית הזה.
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב,

תלוי אם הדירה שמכרת התייקרה יותר ממה שעלה מדד מחיר הדירות במשך זמן זה, עליך להפריש מעשר מתוספת זו, אבל אם הדירה התייקרה כמו כל הדירות האחרות אינך חייב להפריש מעשר מהיוקר. לדוגמא: אם קנית את הדירה במליון שקל ומכרת לאחר עשר שנים בשני מליון ומדד הדירות עלה במשך זמן זה בחמישים אחוז, עליך להפריש מעשר מחצי מליון שקל, כלומר לתת לצדקה חמישים אלף שקל.

מקורות:
עיין עלון המשפט גליון 29 עמוד ג דין 10.