הסרת מזוזות לפני מכירת קראוון ששימש כמחסן

יש לי קראואן ששימש לישיבה בתור מחסן לשמירת ריהוט וכדומה, הישיבה כבר לא פעילה במקום, הקראואן עומד למכירה, לקחתי מזוזות מגמ"ח, האם מותר להוציא מהמבנה את המזוזה ולא לשים לפני המכירה, האם רק בבית נאמרה ההקפדה לא להוציא מזוזות או גם במחסן.

תשובה:

כאשר ידוע למי נמכר הקרוואן [דהיינו ליהודי], צריך להשאיר את המזוזות בקרוואן, ואין חילוק אם שימש למחסן או לדיור, אולם אם מוכרים זאת לסוכן מכירות ויתכן שיגיע לידי נכרי, אין צורך להשאיר את המזוזות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אני מוציא את הריהוט מהקראוון האם אפשר להוציא ממנו את המזוזה לפני המכירה? שהרי זה נהיה חדר ריק שרק שימש בעבר למחסן.
    השואל

  2. גם מחסן כאשר משתמשים בו בקביעות חייב במזוזה, ואין להוריד את המזוזה קודם המכירה, אלא אם כן יש חשש סביר שהמזוזה עלולה להתקלקל אם תישאר קבועה.