התרת שבועה

בס"ד נישבעתי לפני יותר מ 20 שנה שלא אחתום ערבות לאיש {בעקבות משהו שקרה לי]ואכן לא חתמתי,לבתי הוצא צו עיכוב יציאה מהארץ ומאחר ואחותה ילדה ברצונה לבקרה לכן פנתה אליי ובקשה שאחתום לה ערבות כדי שתוכל לצאת לשבוע,מלבדי אין איש שיעשה זאת,מה עליי לעשות? אודה לכם אם תשיבו לי.

תשובה

את צריכה שיתירו לך את השבועה. התרת שבועה: – תלכי לרב או אברך שגר באזור שלך, שיודע איך מתירים שבועות, (כדי להתיר שבועה לא צריך להיות רב גדול, בדרך כלל כל אברך שיושב ולומד תורה כל היום, הוא יודע איך מתירים שבועות), ותבקשי ממנו אם הוא יכול להתיר לך את השבועה, בגלל שעל דעת זה לא התכוונת להישבע, והוא כבר ידאג להתיר לך את השבועה, כמובן שאדם אחד אינו יכול להתיר שבועה, וצריך לזה שלשה אנשים, אבל האדם שתלכי אליו כבר ידאג להביא שלשה אנשים שיתירו לך את השבועה. אני רוצה לציין שעוון שבועה, חמור מאוד, ולכן תדאגי שיתירו לך את זה כדת וכדין.  בהצלחה! ]

הצטרף לדיון

16 תגובות

  1. שבוע טוב,
    הראשונים חולקים האם ניתן להתיר נדר ע"י שליח או לא. השו"ע (יו"ד רכח סעי' טז) פסק כדעת הרמב"ם שאני אפשר להתיר ע"י שליח. ראה עוד כאן בענין

  2. שלום רב. דיברתי עם חברה לגבי עבודה והיא סיפרה לי משהו חשוב הבטחתי שלא אספר והיא לא האמינה ולצערי נשבעתי בדבר היקר לי מכל- ילדיי. (אגב אמרתי אמת) אני מפחדת נורא. מה עושים? בלי נדר לא אשבע יותר לוקחת על עצמי

  3. גבר ואישה התאהבו ניהלו קשר יחד..והבעל של האישה גילה…
    והלך לבית כנסת עם הבחור והבחור נתן שבועה שלא יתקרב לאישה יותר…
    איך אפשר להתיר את השבועה?

  4. תפנו לרב בית הכנסת המקומי, אני רק חוזר שוב שיהיה ברור הנושא של השבועה כאן הוא בשוליים, על האשה לפנות לרב כדי לברר את מעמדה כלפי בעלה.

  5. זה תלוי בנוסח השבועה אם היא כוללת גם התקרבות מותרת או רק כזו אסורה, אלא שלטעמי בכל מקרה המנוול הזה צריך להתרחק… כמו כן אני שב ומציין שיש כאן נושא נוסף מורכב והוא מעמד האשה כלפי בעלה אם היא מותר או אסורה ועליה לפנות לרב בענין זה באופן מפורט. אפשר גם כאן באתר.