אשה שלא טבלה בזמן

בס"ד
לא טבלתי בזמן כי רבתי עם בעלי מה אני עושה?
והיה לי ניסון מאוד קשה בכעס מול בעלי ומול בלנית

תשובה:

שלום לך:

לא פירטת הרבה בדברייך אבל אנסה להבין ולהשיב על מה שהבנתי.

אכן, לעיתים כשנמצאים בזמן של ריחוק רגשי לא קל לקיים את מצוות ה' וללכת לטבול בכדי להיות מותרת לבעל, שהרי באותו זמן ההרגשה היא שאין שום רצון וחשק להתקרב אל הבעל בכלל ולקיים חיי אישות בפרט.

אך עם כל זה, ההלכה מחייבת לטבול למרות הכעס ולמרות הריחוק, ואולי דרך זה ובגלל זה ייעשה מאמץ להחזיר את שלום הבית על תילו.

מה שארע לך שאת לא הלכת בזמן, וכשהלכת סיפרת לבלנית שאיחרת את הטבילה בגלל מריבה עם בעלך, והיא כעסה עלייך, משום שרוב הבלניות מסורות מאד לעבודת הקודש שלהן ולעיתים מוסרות נפש בכדי שאשה אכן תצליח לטבול בלילה בו מתאפשר לה להיטהר, הן מוכנות להישאר הרבה מעבר לשעות עבודתן בכדי לאפשר לעוד אשה להציח לטבול באותו יום, וכשאת מספרת לה על איחור הטבילה בגין כעס על בעלך, זה הביא אותה לכעס כלפייך.

מה שעלייך לעשות עכשיו, בתקווה שכבר הגעת עם בעלך למצב בו כבר הלכת לטבול. – שבי עם בעלך לשיחה על מה שקרה וארע ביניכם, ונסו למצוא את הדרכים איך מונעים ארועים מסוג זה בעתיד, למען תמשיך השכינה הקדושה לשרות בביתכם לעד.

בהצלחה

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם היא סיימה את השבעה נקיים עם הבדיקות הכרוכות בכך, היא יכולה לטבול גם כעבור כמה ימים. עצם הסיטואציה מאוד עצובה, אסור לתת למריבות קטנות בבית להגיע למצב כזה בשום אופן.