מי שיכול לקרוא קריאת התורה של פרשת השבוע רק בימות החול

בה"י

לכבוד הרה"ג שליט"א

אחדשה"ט

תוך כדי לימוד תורתנו הקדושה הלכות ועיונים, התעוררו אצלנו כמה שאלות, ואבקש ממעכ"ת ללמדנו בינה את הדרך אשר ילכון בה, ותורה היא וללמוד אני מבקש.

עשרה אסירים בבית הסוהר בחו"ל יש באפשרותם לקרוא בספר תורה רק באחד מימות החול (יש עליהם בשבת חובת קריאה בס"ת) או תשעה אסירים שיש להם ספר תורה ויש ביכולתם לצרף עשירי למנין (כגון רב בית הסוהר) רק באחד מימות החול (אין על היחיד חובה לקרוא בס"ת), האם ישנו פתח להתיר להם לקרוא בס"ת ביום חול את כל הפרשה עם שבעה הקרואים בברכותיה.

מחכה ומצפה לתשובתכם הרמה
בתודה ובברכת התורה
מרדכי יצחק אגסי
מחבר הספר בדרך המלך
ברוקלין ניו יורק

פקס 718-837-2302
[email protected]

תשובה

שלום רב לכבוד תורתו!

אין מקום להתיר לקרוא בימות החול.

מקורות

בערוה"ש סימן קל"ה ס"ו מבואר שבית כנסת שנאנסו ולא שמעו בשבת קריאת התורה, צריכים לחכות עד שבת הבאה ולהשלים את הקריאה, ואינם יכולים לקרוא בשני וחמישי ובשאר ימות החול, משום שתקנת חז"ל היה לקרוא קריאת התורה של פרשת השבוע, דוקא בשבעה קרואים ולא בשלשה, וגם תקנת חז"ל היתה שבימות החול אין מושג של קריאת התורה של שבעה קרואים עכ"ד.

ומבואר שאין שום מקום לעשות קריאת התורה של שבעה קרואים בימות החול.