הצטרפות למנין שמתפללים מאוחר

למקום שחסר מענין בשבת אבל התפילה מתחילה ב10 בבוקר ומסתיימת אחרי חצות היום העם זה מצווה להיצתרף למנין

תשובה:

יש להתפלל ביחיד תפילת שחרית, ואחר כך ללכת לבית הכנסת לשמוע ברכו קדיש וקדושה וקריאת התורה, ולהתפלל תפילת מוסף במנין.

יש שהקילו להשתתף במנין כזה כיון שבלי זה לא יתפלל פעמים רבות במנין.

מקורות:

משנה ברורה סי' צ ס"ק מט ובשער הציון ס"ק מא, לקט הקמח החדש (סי' פט ס"ק יא).