סדר תפילה במי שהוצרך לצאת לדרך

בס"ד
שאלתי היא מה הדין לאשה שעובדת מחוץ לעיר ולא מספיקה להתפלל תפילה מלאה אני מתפללת רק את מה שחייבים
ברכות השחר, ברוך שאמר עד הללויה שני מזמורי הללויה ראשון ואחרון ויברך דוד, שמע ישראל שמונה עשרה אשרי עלינו לשבח
האם זה מותר (את כל השאר אני משלימה בנסיעה) או שיש בעיה מה עלי להתפלל בבית כחיוב
או האם אני יכולה להפסיק להתפלל ולהתפלל רק ברכות השחר לעבור לשמע שמונה עשרה ועלינו לשבח?

מצפה לתשובה ברורה זה חשוב לי

תשובה:

העדיפות הראשונה במעלה היא להתפלל תפילת שמונה עשרה בעמידה דווקא, כמו כן ברכות קריאת שמע יש עדיפות במעלה מאשר מזמורים של פסוקי דזמרה [חוץ מאשרי], ולכן יש לאומרם גם כן.

במקרה ואי אפשר להתפלל את כל התפילה בבית, עדיף לומר ברכות השחר, ברוך שאמר אשרי ישתבח, ברכות קריאת שמע ושמונה עשרה, ולהשלים את התפילה אחר כך בנסיעה.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' צד סעיף ט.