גזיזת השפם ושערות הצוואר בספירת העומר / בורר בארגז תה

2 שאלות
אם נוהגים כמו האריז"ל לא להסתפר עד שבועות
ורוצים להסיר שערות בצוואר מריבוי האם זה בכלל תספורת וכן השפם
2) הלכות בורר – קופסא יוקרתית של מבחר שקיות תה לתת לאורחים בשבת שיבחרו תיון האם יש בורר, ובכלל האם יש בורר בדבר שאינו יודע מה לבחור ומחפש בתוך ערימה . בבקשה אם אפשר לציין מקורות לעיון
תודה

תשובה:

א. מנהג איסור תספורת מדובר על שער הראש והזקן ושאר מקומות שבגוף אך לא על שער השפם שמפריע לאכילה.

ב. כאשר השקיות מונחות בצורה נפרדת אחת מרעותה אפשר לקחת את השקית שרוצים אותה, ובפרט כאשר רוצים להשתמש בה לאלתר, כאשר השקיות מעורבות אפשר ליטול אחד אחד ולראות אם זה השקית הרצויה ואם אינה רצויה יכולים להחזיר ולבדוק את האחרים עד שמוצאים מה שרוצים.

מקורות:

א. עי' שו"ע יו"ד סי' שצ ס"א שרק שער השפם שמפריע לאכילה מותר לגלח באבילות ולא שאר שערות שבגוף, וכתב בשו"ת אור לציון ח"ג פרק יז ס"ד שהוא הדין בספירת העומר

ב. עי' שו"ע או"ח סי' שיט.