זכות יוצרים בשיר עם מילים מהתורה, להכניס במכשיר שיר עם צלילים

בוקר טוב אני רוצה ליצור תמונה של הכותל שלוחצים על כפתור וזה מתחיל לנגן את השיר 'רחם'. זה הולך להיות מנגינה בצלילים, לא כמו של אורגן, אלא כמו של משחק ילדים, שזה אומר צליל אחד שמתנגן.
השאלה שלי עם יש זכויות יוצרים על השירים הידועים שהם פסוקים מהתורה ומהשירים הישנים וניגונים חסידים. כי אני יכול גם לקחת שיר האחר.
אני שואל גם לדעת את ההלכה וגם למקרה שההלכה אומרת שמותר אני שואל גם אם אתם במקרה יודעים מה החוק בהארץ.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אין זכויות על המילים, אבל על ההלחנה יש. לפי הלכה יש להשתמש עם שיר שכבר אינו נמכר יותר בשוק. לפי החוק יש להשתמש בשיר שהולחן לפני חמישים שנה.

מקורות:

הגרמ"מ שפרן שליט"א. חוק זכות יוצרים התשס"ח סעיף 13 וסעיף 41. נושאים הקשורים בחוקי המדינה יש להיוועץ בעורך הדין מומחה בנושא זה.