בני שנואה

גבר שמרגיש שלא אוהב את אישתו, הזוגיות לא כ"כ טובה, והוא חושב על יעוץ זוגי. הוא לא שונא אותה אך גם לא אוהב כ"כ, ולפעמים קשה לו בקיום המצווה איתה.
האם זה נקרא בני שנואה?

תשובה:

שלום רב.

ללא קשר לשאלתך הישירה, אני חייב לציין כי המצב שהנך מתאר הוא מהמצבים הקשים יותר מבחינה זוגית, אם כי בעבודה מאומצת ניתן לתיקון.

ולשאלתך: כשאתה מתאר מצב בו אינך חש רגשות של "שנאה" כלפיה, הרי שאין כאן "בני שנואה".

אך עליך לדעת כי בדרך כלל מצבים אלו של "לא אוהב ולא שונא" מעידים על איזו שהיא אדישות במערכת הנישואין. אדישות זו בדרך כלל מגיעה מתחושה פנימית של חוסר סיפוק עצמי.

תחושה זו שיתכן שמלווה אותך בחייך, מהמקום הפנימי שלך, משפיעה רבות על המערכת הזוגית שלכם. לצורך זה יתכן מאד וחוץ מהטיפול הזוגי יהיה כדאי לך גם לבדוק אפשרות של טיפול פרטני שלך בכדי שתוכל להגיע לתחושת שלמות עם עצמך ומתוך כך להגיע לשלמות גם בינך לבין רעייתך.

איחולי להצלחה.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006