השבת אבידה במכתבים שלא מגיעים למען המדויק

פעמים רבות קורה שהדוור מניח מכתב בתיבה שלי, שממוען לאדם בבנין אחר, או בכניסה אחרת, האם יש חיוב להעבירו לאדם הנכון מדין השבת אבידה, או שמותר להתעלם ולעזוב את המכתב בבית, או בתיבה דואר חוזר, שבדרך כלל הדוור לא מתיחס אליה.
ומה קורה כאשר לא העברתי מכתב? האם יש חיוב בבקשת סליחה מאותו אדם?

תשובה:

שלום רב,

אין חיוב, אבל עדיף לפנים משורת הדין לעשות כן אם אין בכך טרחה מרובה.

מקורות:

מצד הנמען אין חיוב כיון שעדיין לא זכה במכתב. מצד השולח אין חיוב, כיון שיודע שהרבה מכתבים הנשלחים בדואר רגיל הולכים לאיבוד, ועצם המשלוח עם גורם שמבהיר שאין עליו חיובי שמירה כלל נחשב לאבידה מדעת. עיין שו"ע חו"מ סי' רסא סעיף ד.