שינוי שם בגלל בעיות התנהגותיות

שאלה:

בני ילד חכם ונבון אך סובל מבעיות רגשיות המתבתעות בהתקפיי זעם, קושי ליצור קשרים חברתיים , קושי לשבת בכיתה, אינו פנוי ריגשית ללמידה
יעצו לי לשנות לו את השם , האם זה כדאי
שמו נ. א. תאריך הלידה ……..
תודה

תשובה:

אינני רואה בזה סיבה להחלפת השם, שמו נאה ואף נעים, ובעזרת ה' וכמובן גם בחינוך טוב ורצון, יהיה פה מפיק מרגליות כמאמר הכתוב "בורא ניב שפתיים" ויעלה ויפרח כארז וכאלון, הבעיות שהינך מציינת הם בעיות ידועות ואף דרכי ההתמודדות אתם ידועים וב"ה יש היום דרכים נפלאות לעצב ולייצב את מצב רוחו, בעיות מסוג זה הינם אצל רבים מבני האדם, ואף שרים וראשי ממשלות כפי עדות המומחים בדבר, שינוי השם אם תעשו לו הרי לא ברור שיפטור בעיה זו, כמו שלא יפטור בעיה של כאב גרון [לא לשם כך עושים שינוי השם], ואם לא ישתנה מצב רוחו, תחליפו לו שם כל שני וחמישי? [דבר שאף החוק לא מאפשר], אין לזה טעם ולא ריח, ההתמודדות צריכה דבר ראשון להיות עם הדרכים הרגילים כדרך כל בני אדם, כמו שאצל חולה הולכים קודם לרופא ולא מיד עושים שינוי השם.

הרבה נחת בריאות ושפע טוב

[השם והתאריך הושמטו משום צנעת הפרט].