שם שנקרא על דמות שלילית

שאלה:

שלום ,

רציתי לדעת אם קוראים לילד שנולד ע"ש דמות רעה שהייתה בתנ"ך (לדוגמא, אבשלום ) האם זה יכול להשפיע לרעה על הילד ? או שאין לזה שום קשר .

תודה רבה
יום טוב
ליאת

תשובה:

אכן זה עלול להשפיע על הילד, ומשום כך, השתדלו לתת שמות כאלו עם שינוי, בנוגע לשם אבשלום אכן אין לתת שם זה אחרי אבשלום התנכ"י, אך אפשר לתת אותו אחרי אדם שידוע שקראו לו כך ושהיו מעשיו נאים, ועדיף לתת שם "אבישלום".

מקורות:

תוספות (על מסכת יומא לח עמוד ב' ומסכת כתובות דף קד עמוד ב), בית שמואל (אהע"ז שמות גיטין שם אבשלום), נחלת שבעה סי' מו, בית שמואל שמות גיטין שם ישעיה, בשם הים של שלמה.