הנגיעות
1. פרי טרי. א. נגיעות חיצונית. לעתים מצויה נגיעות על קליפת הפרי.1
ב. נגיעות פנימית. בדרך־כלל נקי ואין חיוב לבודקו.
2. פרי משומר. בחזקת נקי ואינו טעון בדיקה.
3. פרי מיובש. א. מיובש עם סוכר. לעתים רחוקות נגוע וראוי לבודקו.
ב. מיובש טבעי. מצויה בו נגיעות ויש לבודקו.
תיאור הנגיעות
1. נגיעות חיצונית.
פרי טרי. לעתים מצויות כנימות כגון כנימות מגן וכנימה קמחית, על קליפת הפרי, (תמונה 272). כמו כן עלולים להמצא עכבישים, אקריות וחרקים קטנים על הקליפה. לעתים רחוקות הכנימה הקמחית עלולה להמצא בחללים הפנימיים של הקליפה.2
2. נגיעות פנימית.
א.
פרי טרי.
עש . זחל עש חום־אדמדם, שאורכו 2 עד 8 מילימטרים, החודר לתוך הפרי ומותיר הפרשות בצורת פרורים כהים.
ב. פרי מיובש. א.
מיובש עם סוכר. לעתים רחוקות זבובון או חרקים קטנים נצמדים לפרי.
ב.
מיובש טבעי. זחלי עש וחרקים קטנים עלולים לחדור לתוך חללי הפרי.
הבדיקה
1. בדיקה חיצונית
פרי טרי. בזמן הקילוף יש לשים לב שלא יפלו חרקים מהקליפה לפנים הפרי וראוי לשטוף את הפרי לאחר הקילוף.
יש לקלף את קליפת הפרי באופן שלא יוותרו בפרי חללי הפרח (עם אבקנים חומים), (תמונות 273א, 274א).
בתוך בשר הפרי מצויים חללים פנימיים שהם מגידולו הטבעי של הפרי, ואין בהם חשש נגיעות, (תמונות 273ב, 274ב).
2. בדיקה פנימית
א.
פרי טרי. אם מראהו הפנימי של הפרי רך, ממוסמס או כהה, חותכים את הפרי לפרוסות ומתבוננים אם מצויה נגיעות.
ב. פרי מיובש.
1.
מיובש עם סוכר. מתבוננים אם מצוי זבובון או חרק דבוק לסוכר שעל הפרי.
2.
מיובש טבעי. בודקים אם בחללי הפרי מצויים זחלי עש או חרקים. הבדיקה קשה ודורשת עיון יסודי, (תמונה 272א).