בגדי חמץ בפסח

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב
יש לי כיסוי חלה, מפת שולחן של כל השנה של שבתות שעליה פירורי חמץ, וחולצות , חצאית של שבתות. לבשתי אותם והשתמשי בכל אלה בשבת עם חמץ כמובן.
מבחינה הלכתית כדאי למכור הכל לגוי? או לכבס ולהשאיר בארון, וכמובן לא לגעת במהלך פסח?
תודה מראש.
פסח כשר ושמח!

תשובה:

את הבגדים אפשר ללבוש אחרי כביסה בפסח, את המפית של החלה לכבס ולהשאיר בארון, לא להשתמש בפסח.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אפשר לומר שמעיקר הדין בגדים חייבים כביסה לפני שלובשים בפסח? ממתי זה חל? מרגע איסור איסור חמץ? כי מצוי שאנשים עוד אכלו בערב וחייב להחליף בגדים ישר בבוקר או אפשר אחרי מקלחת הגונה לפני החג?
    ב. וכן האם חייב בכלל להחליף או אם למשל זה כותונת של אישה שלבשה בשבת האחרונה וגם אכלה איתה וכו'. ורוצה להשתמש בה בחג, חייב להחליף?