צלב בבית הכנסת

שאלה:

מעשה שהיה בתורם אחד שרצה לתרום ארון קודש לבית הכנסת (מתברר לאחר המעשה שהוא רפורמי …).כשרצה לתרום את הכסף היה תנאי אחד.. שהגבאים של הבית הכנסת מסכמים שהוא יחליט על אופן של הסגנון האדריכלית של ארון הקודש והוא מביא את האדריכל האהוב עליו….(בדרך כלל יש הרבה חילוקי דעות של הגבאים על כל מעשה בבית הכנסת… כידוע ) בסופו של דבר כולם הסכימו שהתורם הוא גם יחליט על האופן של האדריכלות והסגנון של ארון הקודש (הם לא ידעו מה הוא זומם לעשות……(מדבור בארון קודש יקר מאוד יותר ממיליון שקל…,) והלו זה התורם הרפורמי ביקש מהאדריכל שלו להטמיע בתוך ארון הקודש צורה של שתיי וערב של הדת הנוצרית ….הארון הקודש מרמז בצורה שלו לסגנון של שתיי וערב … בבתי ע"ז שלהם ככה הם גם עושים בכנסיות שלהם הנוצרים…(המטרה של התורם הרפורמי היה להכשיל את היהודים בצורה של אותו איש כביכול שהמתפללים משתחוים לשתיי וערב… (הנוצרים מאוד אוהבים להחדיר את דעותיהם בעל מקום ובכל צורה …), לאחר המעשה אחרי כמה שנים ….התברר כל הסיפור של התורם …וחלק המתפללים קשה להם לראות צורה של שתיי וערב מולם וזה מזכיר להם את הדת הנוצרית …ולראות סגנון אדריכלות נוצרית מול העניים שלהם…וחלק המתפללים לא מפריע להם העניין הזה ….השאלה היא האם בארון הקודש הזה האם יש איסור של ע"ז או בחוקתיהם או עניין אחר …

תשובה:

אם נעשה כאן צלב לשם סצל של עבודה זרה ברור שאסור להשאיר את זה בבית הכנסת, ויש בזה דבר מכוער מאוד גם אם לא עבודה זרה ממש.

אבל ככל שמדובר בדבר כל כך יקר, הייתי ממליץ להביא רב מוסמך למקום שיכריע.

ומפני השבת המתקרבת אני נאלץ לקצר מאוד.